sábado, 11 de febrero de 2012

LA TORTUGA MARINA

Vaig a descriure al meu animal preferit: la tortuga marina. M'agrada perquè és lenta, com jo, i perquè em sembla estranya i bonica.



Les tortugues marines són rèptils marins i habiten en la majoria dels oceans del món, excepte l'Àrtic.
Hi ha 7 espècies diferents de tortugues marines: la Laud, la Verda (també anomenada Blanca o Negra), la Carey, la Cabuda, la Golfina, la Lora i la Franca Oriental.
Les tortugues marines porten més de 100 milions d'anys a la Terra. Conincidieron amb els dinosaures.

La característica més destacada de les tortugues marines és la seva closca, molt dura i que les protegeix dels depredadors. A més, com són animals marins, han perdut les potes que tenen les tortugues de terra i en el seu lloc han desenvolupat aletes. D'aquesta manera, encara que són molt lentes a la terra, poden arribar nedant als 35 km / h

Les tortugues marines creixen ininterrumpidament durant tota la vida. En nàixer pesen 50 grams i mesuren uns pocs cm. D'adultes, les tortugues més grans, de l'espècie Llaüt, poden arribar a mesurar 2,4 m. de longitud i pesar més de 500 kg.

No tenen dents, i en el seu lloc tenen bec. Tenen oïda primitiva, no tenint oïda externa, però tenen molt bon olfacte i bona visió sota l'aigua.
Tenen uns pulmons ben preparats per bussejar, podent aguantar 10 minuts sense respirar.

Les totugas marines són omnívores. Mengen coral, algues, petits invertebrats, polps, esponges, meduses, etc.


Són ovípares. Posen els seus ous en forats que fan a les platges. Una tortuga sol posar entre 50 i 100 ous en cada posta. Quan les petites tortugues surten de l'ou, solen esperar que es faci de nit per desenterrar-se i anar cap al mar, per evitar que els ocells i altres depredadors se'ls mengen. Només 1 de cada 100 tortugues arriba a adulta.
Les tortugues marines sempre tornen a posar els seus ous a la platja on van nàixer.

 

L'home ha matat tortugues per aprofitar tot d'elles, des de la seva carn i la seva pell fins a les seves closques o els ous.
Ara estàn protegides en moltes parts del món, encara hi ha països on es segueixen caçant tortugues. Moltes moren accidentalment a les xarxes de pesca.

1 comentario:

  1. Aquest bloc està molt ben fet, et felicito, i gràcies per donar-me aquesta informació

    ResponderEliminar